Tömegverekedés, kődobálás volt az iváncsai akkumulátorgyárnál

Betört gépkocsiszélvédő 2023. március 6-án este az SK Innovation invácsai akkumulátorgyáránál.
Olvasási idő: 3 perc.

Mind a rendőrség, mind a mentők megerősítették azt az információmat, hogy hétfőn este tömegverekedés alakult ki a Fejér megyei Iváncsán épülő akkumulátorgyárnál.

Szia uram, kő’ párbaj?

A hétfőn este elküldött kérdéseimre a Fejér (Vár)megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden reagált. Azt írják, hogy hétfőn este fél 8-kor érkezett hozzájuk lakossági bejelentés arról, hogy az iváncsai akkumulátorgyár hozzávetőleg 40 fő „előzetes szóváltást követően” dulakodni kezdett, később kövekkel dobálták meg egymást.

A bejelentést követően a megerősített létszámban kiérkező rendőrök a helyszínen mintegy 30 személyt igazoltattak.

Ezek szerint nem sikerült minden résztvevőt fülön csípni, hiszen 40 verekedőről/kődobálóról érkezett a rendőrséghez bejelentés, ám csak 30-at igazoltattak.

A rendőrség szerint nincs, a mentők szerint van sérült

A rendőrség szerint a cselekménnyel összefüggésbe hozható személyi sérülés nem történt, egy személygépjárműben anyagi kár keletkezett. Ezzel ellentétesen nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat. Ők azt írták érdeklődésemre, hogy ők is kiszálltak hétfőn este az akkumulátorgyárhoz, és a rendőrség azon állításával szemben, miszerint „személyi sérülés nem történt”, a mentők a helyszínről egy sérültet kórházba szállítottak.

Az eset miatt csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, melynek részeként kedden is tartanak a kihallgatások.

A vendégjoggal visszaélő munkások?

Bár rákérdeztem arra is, hogy helyes-e forrásaim azon információja, miszerint a vendégmunkások szólalkoztak, majd verekedtek össze, erre nem válaszolt a rendőrség. A mentőket is kérdeztem, hogy volt-e külföldi a sérültek között, ám erre ők sem reagáltak.

Arra a felvetésemre, hogy mit tesz a rendőrség a hasonló esetek megakadályozására, úgy feleltek a Fejér megyei rendőrök, hogy a rendőrség visszatérő, indokolt esetben megerősített rendőri jelenléttel biztosítja a közrend és a köznyugalom megzavarására, megsértésére irányuló, vagy arra alkalmas cselekmények megelőzését. Azt nem árulták el, hogy az iváncsai akkumulátorgyárban történtek „indokolt esetnek” számítanak-e.

Kérdéseket tettem fel a hivatalos kapcsolattartási címükön keresztül az akkumulátorgyár, a rengeteg állami-adófizetői támogatásban részesülő koreai SK Innovation képviselőinek is, ám ők nem reagáltak megkeresésemre.

Frissítés kedd, 16:20:

Egy forrásomtól immár fényképeket is kaptam a tegnapi iváncsai akkumulátorgyári tömegverekedésről és kődobálásról.

Helyi forrásaim szerint 12 rendőrautó, 2 mentő, meg 4 polgárőrautó vonult ki hétfőn este a helyszínre. A verekedők az akkumulátorgyár munkásai voltak. Informátoraim állítják, hogy annak ellenére, hogy sokan magyarul beszéltek közülük, többüknél sem volt magyar személyi okmány.

Rendőrautók és mentők 2023. március 6-án este az SK Innovation invácsai akkumulátorgyáránál. Fotó: olvasónktól.

Kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt független magyar, minőségi újságírást: https://www.donably.com/gulyasagyumedia

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: