Megkóstoltuk Mészáros Lőrinc alcsúti pizzáját

Mészáros Lőrinc eszik.
Olvasási idő: 3 perc.

Írtam én már korábban luxus NER-étteremről, ámde tudták, hogy a megannyi csillogó-villogó luxusstrómankodós étterem, szalon és bár mellett van a Mészáros Lőrinc-birodalomnak egy amolyan „rejtegetnivaló vidéki rokon” jellegű leágazása is?

A Mészáros-impérium fenntart ugyanis Alcsúton egy klasszikus falusi pizzériát, Mészáros Pub & Pizzéria név alatt. Az nem teljesen világos, hogy

minek a fénylő-ragyogó NER-koronára egy ilyen árvalányhajat tűzni, hogyan illik a falusi pizzéria a luxushelyektől hemzsegő portfolióba,

minden esetre fogadjuk el, hogy van. És ha már van, akkor le is teszteltem, hogy mit kínál az ország strómanja az al- és felcsúti polgároknak pizzafronton.

A Mészáros Pub & Pizzéria az alcsúti főutcán található, amint belépünk a helyiségbe, egyből feltűnik az ilyen kistelepülési pizzériák jellegzetessége, az ikeabarokk berendezés. Hétköznap késő délután van, az enyémen kívül csupán még egy asztal foglalt a helyen. Bár a felcsúti milliárdost mindig azzal nyaggatják, hogy ő és csapata az „aprópénzért is lehajol”, Mészárosék gondosan kiírták a falra, miszerint aprópénzt nem áll módjukban elfogadni.

„Tájékoztatjuk, hogy aprópénzt nem áll módjukban elfogadni.”

Egy ilyen helyen annyi játékosság beleférne, hogy a tulajdonosra utaló neveket adjanak a felszolgált ételeknek, kissé lelomboz, hogy nincs például „Andi kedvence pizza”, de a köretek felsorolásánál sem találkoztam például strósejblivel.

Ezért egy húsimádó pizzát rendelünk, ami gyorsan érkezik. Vesztünkre. Bár a környéken pizzailag bőven vannak versenytársak (erről ebben a lapszámban írtam), Mészárosék pizzája sajnos éppen olyan, amilyenre egy falusi pizzériában számítani lehet, a hunpizza minden betegségét magát viseli.

A tésztája rettentő lisztes ízt ad, magyarpizzásan nehéz, megüli a gyomrot. A feltétek a legolcsóbb „bóti” minőséget hozzák, a sonka sajátmárkás gépsonka ízt nyújt, a szalámi is hasonló színvonalú és a sajtról sem tudok semmi jót elmondani.

Lölő pizzája egyedül a nagyevőknek szolgál jó hírrel, nekik is csak egyetlennel: szép nagy adagot kapunk a pénzünkért.

Apropó pénz: az árak egy picivel a falusi pizzériaárszint felett vannak: 2500 Ft-os átlagáron juthatunk hozzá a környék egykori gázszerelőjének pizzájához.

A felszolgálásra egy szavunk sem lehet, ám csak hebegek-habogok, amikor az előzékeny felszolgálóm rákérdez, hogy finom volt-e a pizza.

Lölő húsimádó pizzája.

Ár/érték: ★★☆☆☆

Mészáros Pub & Pizzéria (8087 Alcsútdoboz, Szabadság u. 156.)

Kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást: http://donably.com/gulyasagyumedia

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: