Hadházy Ákos az egyik akkumulátorgyárnál akciózott (videó)

Hadházy Ákos Iváncsán, a dél-koreai SK Innovation akkumulátorgyáránál.
Olvasási idő: 2 perc.
Hadházy Ákos Iváncsán, a dél-koreai SK Innovation akkumulátorgyáránál.
Hadházy Ákos Iváncsán, a dél-koreai SK Innovation akkumulátorgyáránál.

Mint azt a Gulyáságyú Média néhány napja megírta, kődobálás, tömegverekedés volt az épülőfélben lévő, sőt, már csaknem kész iváncsai óriás-akkumulátorgyárban.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pedig március elején írt arról a közösségi oldalán, hogy ez év február 9-én a kormány 1 milliárd forintot adott egy már meglevő zajvédő földtöltés építésére és növényzet telepítésének „előkészítésére” az akkumulátorgyár (és az innovációs park) és Iváncsa között. Az 1 milliárdot – a képviselő állítása szerint a Fejér Megyei Önkormányzatnak „dobták oda, nekik kellene ebből a már létező földsáncot újra megépíteni”.

Most visszamentünk Hadházy Ákossal, aki ezúttal meg is mászta a kérdéses zajvédő földtöltést és munkatársunkkal is megmászatta.

Az országgyűlési képviselő a helyszínen készült videónkban elmondja, hogy az egész építkezés, annak állami támogatása, és mindaz, ami ezt körülveszi, annyira szürreális, hogy

Moldova György sem tudott volna ilyet kitalálni”.

Hadházyval a település és az akkumulátorgyár több pontján is forgattunk. A független országgyűlési képviselő roppant aggályosnak tartja, hogy a kormány a koreai munkaerőt támogatja a magyar adófizetők pénzéből.

A gyárat építtető dél-koreai SK On ugyanis egyedi kormánydöntéssel rekordösszegű, 76,36 milliárd forintos támogatásban részesült a magyar költségvetésből. A kormány ezen felül az akkumulátorokat gyártó üzem infrastruktúrájának kiépítésére is költ a kormány, mégpedig 50 milliárd forintot.

Nem túl nagy meglepetésre Hadházy a helyszínen rengeteg távol-keleti munkással és a Market Építő Zrt. moliniójával találkozott a helyszínen. Utóbbinak Garancsi István NER-oligarcha, a miniszterelnök barátja a tulajdonosa.

A korrupcióüldöző politikus a még csak épülő gyár által keltett társadalmi hatásokról is beszél felvételeinken. Hogy csak egy példát említsünk: a 2,5 ezer lelkes Iváncsán már most négy koreai étterem is található.

Mindez és sok minden más a településen és az akkumulátorgyárnál készült riportunkban:

Kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást: http://donably.com/gulyasagyumedia

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: