Gulyás Gergely új helyettese a Fidesz által Soros-egyetemnek hívott CEU-n végzett

Gulyás Gergely (k.) mögött Panyi Miklós.
Olvasási idő: 2 perc.

Miniszterelnökséget vezető miniszter eddig helyettese, Fürjes Balázs hétfőn jelentette be , hogy lemond posztjáról és „más területen”, „új utakon, új feladatok felé” folytatja karrierjét: részben a vállalati világban fog városépítési feladatokban részt venni, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságában fog tevékenykedni.

Gulyás Gergely kedden már be is jelentette, hogy április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni és a Miniszterelnökség új miniszterhelyettese, Fürjes utódja Panyi Miklós eddigi stratégiai államtitkár lesz.

Gulyás új helyettesének a kormány oldalára egyelőre eddigi beosztásából fakadóan, államtitkárként feltöltött önéletrajza szerint 2009-ben szerezte első felsőfokú végzettségét: az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogi diplomát.

Gulyás Gergely új helyettesének útja a CEU-tól az EP-n át az Alapjogokért Központig

Ennél sokkal izgalmasabb, hogy Panyi miniszterhelyettes a mesterdiplomáját 2015-ben a Közép-európai Egyetem (CEU) nemzetközi kapcsolatok szakán szerezte. A CEU-t a Fidesz kommunikációja csak Soros-egyetemnek nevezi, és mivel az intézményt a jogszabályi környezetet megváltoztatva elüldözték, az a kisebb kurzusokat kivéve 2019 szeptembere óta Bécsben működik.

A Miniszterelnökség új helyettes vezetője mielőtt a közigazgatásban helyezkedett volna el, az Alapjogokért Központ nevű kormányzati agytröszt igazgatóhelyetteseként dolgozott, míg egyetemi évei alatt az Európai Parlamentben volt gyakornok.

Panyi Miklós (b.) Bohár Dániel Megafon-influenszer társaságában. Forrás: Alapjogokért Központ, Facebook.
Panyi Miklós (b.) Bohár Dániel Megafon-influenszer társaságában. Forrás: Alapjogokért Központ, Facebook.

Panyi Miklóson kívül több fideszes politikus is a „Soros-egyetemen” végzett, köztük Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki 1992-től volt a CEU ösztöndíjas hallgatója.

Amennyiben szeretné, hogy több ilyen cikket jelentessünk meg, akkor kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást: http://donably.com/gulyasagyumedia

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: