Nem loptak el öntől egy lovat? Találtak egyet az ebrendészek (videó)

Bendegúz, a ló.
Olvasási idő: < 1 perc.

Egy elhagyott telekre riasztották a rendőrök csütörtökön a balatonfüredi Ebrendészeti és Gyepmesteri Telep munkatársait. Azt közölték velük, hogy egy négylábú bajban van: fához kötötték, majd sorsára hagyták, segíteniük kell.

Mint a közösségi médiás bejegyzésükben írják, kiérkezésükkor nem egy kutya, hanem egy csődör fogadta az ebrendészeket. A ló riadt, rettenetesen éhes és szomjas volt. Chipet, jelölést nem találtak rajta, Bendegúznak nevezték el.

Bendegúznak „esélye sem lett volna”.

A szakemberek szerint nagy valószínűséggel lopott lehet a hátas: nem tudtak vele mit kezdeni, hát így szabadultak meg tőle. A gyepmesteri telep munkatársai szerint ez így állatkínzás. A közelben élők elmondása szerint, éjszakánként vaddisznók és sakálok tanyáznak az elhagyott területen, Bendegúznak „esélye sem lett volna”.

Az Ebrendészet arra kérik azokat, akik a szerdai napon bármit gyanúsat, például lószállítót húzó autót láttak, hogy értesítsék őket.

Amennyiben szeretné, hogy több ilyen cikket jelentessünk meg, akkor kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást: http://donably.com/gulyasagyumedia

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: