Ukrán és afrikai menekültekkel, romákkal találkozik a pápa Budapesten

Ferenc pápa menekültekkel 2021-ben.
Olvasási idő: 2 perc.

A hétvégén (április 28-29-30.) Magyarországra látogat Ferenc pápa. A katolikus egyház vezetőjének sűrű programjában a pénteki nap a protokollárisabb eseményeké, aznap találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel, valamint Orbán Viktor miniszterelnökkel, későn délután pedig a katolikus püspökökkel és más egyházi vezetőkkel.

Szombaton is elképesztően sok találkozó szerepel a Szentatya naptárában. A hivatalos program szerint aznap délelőtt az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban „szegényekkel és menekültekkel” találkozik a pápa.

E programpont részleteiről jutott most hozzá lapunk részletekhez. Eszerint a templomba mintegy 600, míg a templom előtti térre, a Rózsák terére 800-1000 ember érkezik Magyarország egész területéről.

Közel-keleti, afrikai, ukrán menekültek, magyar cigányok, fogyatékkal élők

A katolikus egyház jótékonysági szervezete, a Katolikus Karitász által szervezett eseményen magyar romákkal, valamint ukrán, nigériai, dél-szudáni, pakisztáni és afganisztáni menekültekkel, és fogyatékkal élő személyekkel találkozik ekkor Ferenc pápa.

A Ferenc pápa által 2019-ben a migránsok és menekültek emlékére a Vatikáni Szent Péter téren felavatott szobor, a „Tudatlan angyalok". Az életnagyságú alkotás bronzból és agyagból készült, amely különböző kulturális hovatartozású menekültek egy csoportját ábrázolja. Forrás: Vatican News, Facebook.
A Ferenc pápa által 2019-ben a migránsok és menekültek emlékére a vatikáni Szent Péter téren felavatott szobor, a „Tudatlan angyalok”. Az életnagyságú alkotás bronzból és agyagból készült, amely különböző kulturális hovatartozású menekültek egy csoportját ábrázolja. Forrás: Vatican News, Facebook.

A pápa kíséretéből, a Rózsák teréről is tudósítjuk olvasóinkat

Lapunk szerkesztője, Gulyás Balázs csakúgy, mint két éve, az idei pápalátogatás alkalmával is ott lesz Ferenc pápa újságíró-kíséretében, így a Gulyáságyú Média olvasói első kézből, exkluzív módon értesülhetnek róla, hogy mi tesz, mond, hova látogat el Magyarországon a Szentatya. A katolikus egyházfő kíséretében utazva olyanról is beszámolhatunk, amelyet más nem láthat meg.

Nem csak a budapesti helyszínekről jelentkezünk exkluzív tudósításokkal, de a pápai repülőgépről és Ferenc pápa sajtókonferenciájáról is – egészen közelről. Figyelje oldalunkat a pápalátogatás három napja alatt, pénteken, szombaton és vasárnap (április 28-29-30.)!

Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának hivatalos programját ezen a linken találja.

Amennyiben szeretné, hogy több ilyen cikket jelentessünk meg, akkor kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást.

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: