Két volt jobbikos politikus csatlakozik a Momentumhoz

A Momentum és a Jobbik zászlói egy ellenzéki tüntetésen.
Olvasási idő: < 1 perc.

„Sokszínű szövetségnek” és „nyitott közösségnek” írja le saját pártját a Momentum abban a szombati közleményben, melyben bejelentették, hogy két volt jobbikos önkormányzati képviselő csatlakozott hozzájuk.

Ezzel folytatódik az ellenzéken belüli átlépési hullám, mely eddig leginkább a Demokratikus Koalíciót érintette mint olyan szervezetet, ahová átléptek más ellenzéki pártokból, de a Momentumba is érkeztek régi-új politikusok. A korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, Stummer János tavaly novemberben jelentette be, hogy átlép a lila logós pártba.

Kecskemétről Józsa Bálint, Nyíregyházáról Lengyel Máté önkormányzati képviselők, a Jobbik korábbi tagjai csatlakoztak most a Momentumhoz.

A Momentum kommünikéje úgy fogalmaz, hogy az a feladatuk, hogy olyan „új többséget” hozzanak létre, amiben helye van annak, aki egyetért közös céljaikkal és amely „az igazság és az emberség pártján áll”.

A Momentum e heti kordonbontásáról készült cikkünket – több videóval – a lenti linken találják.

Amennyiben szeretné, hogy több oknyomozó cikket jelentessünk meg, akkor kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást: