Orbán Viktornak köszönhetően a buszsávban közlekedhetnek az atlétikai vb-re érkező autók

Buszsáv festése Budapesten.
Olvasási idő: 2 perc.

Egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett, frissen megjelent kormányrendelet különös feladatot ad Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, aki egyben a 2023-ban Budapesten megrendezendő atlétikai világbajnokság megrendezésével kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos is (igen, van ilyen poszt – a szerk.).

Az Orbán-kabinet felhívja Schmidt kormánybiztost hogy a volt köztévés hírolvasó, Németh Balázs által vezetett, a vb-t szervező Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság Szervező Nonprofit Zrt. közreműködésével jelölje ki a 2023-as Atlétikai Világbajnokság idejére a buszsáv használatára jogosult járműveket, valamint adjon ki részükre erre szolgáló jelzést.

Így fog kinézni az a matrica, amelynek felragasztásával a buszsávban is hasíthatnak az Atlétikai Világbajnokság idején az arra jogosult járművek. Forrás: Magyar Közlöny.
Így fog kinézni az a matrica, amelynek felragasztásával a buszsávban is hasíthatnak az Atlétikai Világbajnokság idején az arra jogosult járművek. Forrás: Magyar Közlöny.

Az Atlétikai Világbajnokságot augusztus 19-27. között rendezik Budapesten, a IX. kerületben és a Csepel-sziget északi részén felépült Nemzeti Atlétikai Központban, mely 40.000 fő befogadására alkalmas a világbajnokság ideje alatt, amit a sportesemény után lecsökkentenek 15.000 férőhelyesre.

A létesítmény költsége meghaladja a 246 milliárd forintot.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a múlt héten, száz nappal a verseny rajtja előtt a Nemzeti Atlétikai Központban mutatta be az atlétikai világbajnokság kabalafiguráját: a Youhoo névre keresztelt a vidám rackabirkát, aki (ami) a vb promóciós videója szerint örül, hogy az ablaka alá építettek egy stadiont.

Budapest, 2023. május 11. Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b) és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a világbajnokság kabalafigurájának bemutatásán a Nemzeti Atlétikai Központban száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Amennyiben szeretné, hogy több hasonló cikket jelentessünk meg, akkor kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást:

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: