Hiány van gyerekpszichológusból és logopédusból az egyik járásban

Iskolai pszichológus.
Olvasási idő: 2 perc.

Szerkesztőségünk birtokába került egy belsős körlevél, melyben a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tatabányai Tagintézménye arról tájékoztat, hogy az intézményben szakemberhiány alakult ki.

Mint írják, a szakszolgálat tatabányai tagintézménye területén ezért pszichológusaik nem tudnak új jelentkezéseket fogadni.

Logopédusaik pedig nem tudnak új jelentkezőt felvenni a csoportjaikba – ahogy állítják: a megnövekedett gyermeklétszám miatt.

Lapunk talált olyan hirdetést, melyben pszichológust keresnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tatabányai Tagintézményének felhívása. Forrás: olvasói képernyőmentés.
A Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tatabányai Tagintézményének felhívása. Forrás: olvasói képernyőmentés.

A témában válaszra bírtuk Tatabányai Tankerületi Központ igazgatóját. Vereckei Juditlapunk tapasztalatainak megfelelően – azt írta a Gulyáságyú Médiának, hogy a megüresedő álláshelyek betöltésére már kiírták a pályázatot.

Azt hangoztatták reakciójukban, hogy az ilyen eljárások ideje alatt helyettesítéssel, adott esetben megbízási szerződés megkötésével oldja meg az intézmény a feladatellátást.

Tankerületi igazgató válaszában a tatabányai tagintézményre igyekszik hárítani a felelősséget, azt írják, a lapunk által hivatkozott esetben az intézmény (tatabányai tagintézmény – a szerk.) nem jelezte a tankerület felé, hogy működése akadályba ütközne.

„A Tankerületi Központ egyeztetett a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatójával a tagintézmény feladatainak ellátásáról, amely a fent megjelölt megoldásokkal biztosított. A szülők, a gyermekek és a társintézmények továbbra is bizalommal fordulhatnak az intézmény felé”

– írta lapunknak küldött válaszában Vereckei Judit tankerületi igazgató, aki viszont arra vonatkozó kérdésünkre, hogy mióta áll fenn a szakemberhiány, valamint hogy annak mi az oka, nem felelt.

Amennyiben Ön is szivárogtatna nekünk, itt teheti meg:

Amennyiben szeretné, hogy több hasonló cikket jelentessünk meg, akkor kérjük, támogassa a Gulyáságyú Média működését, támogassa a még megmaradt magyar független, minőségi újságírást: