Kést rántott egy fideszes Orbán születésnapi miséje után (videó)

Egy idős nő kést rántott Budapesten 2023. május 31-én a Orbán Viktor miniszterelnök 60. születésnapján Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban tartott hálaadó mise után.
Olvasási idő: 3 perc.

Eljárást indított a rendőrség annak az idős nőnek az ügyében, aki a múlt héten, az Orbán Viktor miniszterelnök 60. születésnapján tartott budapesti hálaadó misét követően, a templomból kilépve az ott demonstráló egyik ellentüntetőre támadt.

Hálaadó szertartás a 60. születésnapon

Mint arról lapunk korábban videóriportban beszámolt, május 31-én, a kormányfő 60. születésnapján a fővárosi Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban mise keretében adtak hálát Orbán Viktorért.

Isten, ments!

Kovács Balázs ellenzéki aktivista e szentmise után feszítette ki transzparensét az Erzsébet hídra, ahová a templom kapujából kilépve éppen rá lehet látni. A molinóra azt a mondatot írta fel, hogy:

„Istenünk, ments meg minket az orbáni bűnbandától!”

Fideszes bicskás néni

Többen beszóltak, sőt bemutattak neki a templomból jövet, ám ennél komolyabb atrocitás egészen addig nem történt, míg egyszer csak egy idő nő bicskát rántott, és azzal vágta el az ellentüntető molinóját rögzítő madzagját.

Kovács Balázs erről videót is készített, melyet lapunk rendelkezésére bocsátott. A férfivel rövid interjút is készítettünk, melyben elmondta, hogy megkérdezte a kést rántó fideszes hölgytől, hogy ha nem a molinójára, hanem a pólójára lenne írva a fent idézett felirat, akkor meg oda szúrna-e. Erre azt a választ kapta a nőtől, hogy

„igen, azt kellene, bele kellene szúrni a kést”.

Ezt a mondatot Kovács állítása szerint a később intézkedő rendőr is hallotta, illetve, mivel a helyszínen rendőrségi biztosítás is volt, ezért megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályát, hogy miképp’ jártak el az ügyben.

A rendőrség szerint a kár csupán a madzagot érte

A BRFK úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a kérdéses esetben az ő észlelésük szerint az történt , hogy a molinó tartózsinórját egy idős asszony késsel elvágta, amivel a rendőrség szerint 500 forint kárt okozott.

A BRFK továbbá azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy a rendőrök ezután igazoltatták a 82 éves nőt, aki megerősítette, hogy ő vágta el a zsinórt, mert nem értett egyet a molinó feliratának tartalmával.

A rendőrség szerint fenyegetés sem volt

A rendőrség azt írta „a rendelkezésre álló adatok szerint fenyegetés nem történt, erre utaló kijelentést a bejelentő sem tett”.

Ezért az V. Kerületi Rendőrkapitányság csupán rongálás miatt indított szabálysértési eljárást.

Videónk az esetről

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: