A kutyapártos Kovács Gergely polgármesternek indul a 12. kerületben

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke.
Olvasási idő: 2 perc.

Lapunk a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kommunikációs vezetőjétől, Terdik Rolandtól úgy értesült, hogy a viccpárt elindítja a jövő évben esedékes önkormányzati választásokon Budapest XII. kerületében Kovács Gergely társelnököt a polgármesteri székért.

A 2024-es európai parlamenti-, valamint helyi önkormányzati választásokat egy napon, pontosan egy év múlva, 2024. június 9-én rendezik Magyarországon.

Hogy hangzik, hogy Kovács Gergely polgármester?

A főváros XII. kerületében, Hegyvidéken egyelőre csak a Kutyapárt jelentett be polgármesterjelöltet 2024-re, a szervezet talán országosan legismertebb politikusa, Kovács Gergely társelnök személyében, aki 2019 óta önkormányzati képviselő a városrészben és több, a kerületet érintő korrupciógyanús ügyet tárt fel az elmúlt években.

Pokorni 2006 óta kirobbanthatatlan Hegyvidékről

Meglepetés volna, ha a Fidesz nem Pokorni Zoltánt indítaná jövőre, aki 2006 óta, tizenhét éve irányítója polgármesterként a XII. kerületnek.

Élőfunkciók

A „hagyományos” ellenzéki pártok (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) 2019-ben Élő Norbertet, a Demokratikus Koalíció politikusát indították közös polgármesterjelöltjükként, ám ő csúnyán leszerepelt akkor: Pokorni közel húsz százalékot vert rá. A DK-s politikus azóta a Fővárosi Önkormányzat gazdaságfejlesztési tanácsnokaként tevékenykedik.

Egyelőre a hatpárti ellenzék egyike sem nevezett meg jelöltet a kerületben. Az ilyen ügyekben sem túlságosan megbízható kormánypárti Magyar Nemzet ugyanakkor biztosra veszi a DK-s Élő újraindulását, egy márciusi cikkükben azt írták, hogy „meglepő lenne”, amennyiben Élő Norbert „nem indulna újra 2024-ben kerületi polgármesterjelöltként”.

Ártatlan szemmel néz most rám a Hajnal

Ugyanakkor megjöhetett a Momentum étvágya is: a tavalyi országgyűlési választások előtt ők nyerték az ellenzéki háziversenyt, az előválasztást, majd jelöltjük, Hajnal Miklós a Fidesz jelöltjét, Fürjes Balázst is megverve szerzett egyéni mandátumot a kerületben.

Mivel napra pontosan egy év múlva önkormányzati és EP-választásokat rendeznek, hamarosan részletes összeállítással jelentkezünk, hogy mely pártok kiket indítanak 2024-ben. Nézzen vissza oldalunkra gyakran!

A Gulyáságyú podcast következő vendége Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki már bejelentette újraindulási szándékát. Addig is nézze-hallgassa meg a műsor előző adását: