Bejelentette újraindulását Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.
Olvasási idő: 3 perc.

Korábban is utalgatott rá, ám mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) lapunknak küldött válaszából immár egyértelművé vált: jövőre ismét megméretteti magát Hódmezővásárhely polgármesteri székéért a 2022-es országgyűlési képviselőválasztások ellenzéki miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter.

Egy év múlva, 2024. június 9-én rendezik Magyarországon a polgármester-, és helyi képviselői választásokat – egy napon az európai parlamenti választásokkal.

Három a magyar?

Ez lesz a harmadik alkalom, hogy Márki-Zay ringbe száll a posztért. 2018 februárjában időközi választáson nyert magabiztosan, 16%-ot verve kormánypárti ellenfelére, és 2019-ben is hasonló eredményt ért el a függetlenként induló, ám a Fidesz által támogatott kihívójával szemben.

A tavalyi országgyűlési képviselőválasztásokon Hódmezővásárhelyen Márki-Zay 12.715 szavazatot kapott, míg fideszes ellenfele, Lázár János nagyjából kétszázzal kevesebbet, 12.517-et. Így minden bizonnyal nagy csata várható a 2024-es helyi önkormányzati választásokon is, és bár egyelőre egyetlen másik szervezet (beleértve a Fidesz-KDNP-t) sem jelentett be jelöltet a megyei jogú városban, az is elképzelhető, hogy ellenzéki kihívója is akad majd jövőre az MMM elnökének.

MZP biztosan indul

Most azt írta a Gulyáságyú Médiának az MMM kommunikációs igazgatósága, hogy szervezetükben jelenleg is folyik a jelöltek kiválasztása és felkészítése a 2024-es önkormányzati választásokra.

„Annyit elárulhatunk azonban, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon a korábban mandátumhoz jutott jelöltjeink közül többen ismét megmérettetik magukat, így például Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.”

A Mindenki Magyarországa Néppárt EP-mandátumot ambicionál

Márki-Zay-féle mozgalom azt is elárulta lapunknak küldött reakciójában, hogy „a hamarosan bejegyzésre kerülő” Mindenki Magyarországa Néppárt „mindenképpen” egyedül méretteti meg magát a jövő évi Európai Parlamenti választásokon.

A listáról a következő hónapokban dönt a párt, így várhatóan az ősz elején tudnak majd nevekkel szolgálni.

Mivel egy év múlva önkormányzati és EP-választásokat rendeznek, hamarosan részletes összeállítással jelentkezünk, hogy mely pártok kiket indítanak 2024-ben. Nézzen vissza oldalunkra gyakran!

Mint pénteken reggel megírtukKovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke lesz a viccpárt 2024-es polgármesterjelöltje Budapest XII. kerületében. Ezt az írásunkat itt találja:

Szintén lapunk írta meg a magyar sajtóban elsőként, hogy a Jobbik nem indul közösen 2024-ben a korábbi ellenzéki összefogás pártjaival.

Gulyáságyú podcast következő vendége Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki már bejelentette újraindulási szándékát. Addig is nézze-hallgassa meg a műsor előző adását, melyben Lőcsei Lajossal, a Momentum roma származású országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.