Gulyás Gergely szerint „képességfüggő”, mely újságíró tud a képernyőn keresztül kérdezni tőle (videó)

Tihanyi Tamás távgyógyító képernyőn keresztül kúrál.
Olvasási idő: 3 perc.

Nem adtuk fel, hétfőn ismét ott voltunk a kormányinfónak helyet adó Miniszterelnöki Kabinetiroda épülete előtt. Cikkünk végén láthatja a felvételt az esetről.

Bár lapunk ezúttal is szabályosan, munkatársunk minden személyes adatát megadva, határidőben regisztrált a kormányzati sajtótájákoztatókat szervező Kormányzati Tájékoztatási Központnál, hogy olvasóinkat képviselve kérdezhessük Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, ám a Gulyáságyú Médiát ezúttal sem engedték be a kormányinfóra. Ez már a harmadik eset, hogy szabályos regisztrációnk ellenére kitiltják lapunkat a kormányzati sajtóértekezletről.

Az utcán azonban ezúttal is elcsíptük Gulyás minisztert, aki kérdésünkre – hogy mi szükség az Orbán Viktor miniszterelnök által pénteken a Kossuth rádión bejelentett újabb gazdaságvédelmi akciótervre és hogy ezek szerint az eddigiek nem váltak be – csak annyit felelt, hogy új helyzet van, ezért új tervek kellenek és hogy majd bent, a kormányinfón ismerteti ennek részleteit.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter útban a kormányinfóra a Miniszterelnöki Kabinetiroda épülete előtt 2023. június 19-én. Fotó: Gulyáságyú Média.

Jeleztük neki, hogy ő is jól tudja, hogy mi oda nem mehetünk be, hiszen éppen ők nem engedik be oda lapunkat.

A miniszter válaszul azt mondta, hogy mindenki követheti a közvetítést. Mire lapunk tudósítója azzal a költői kérdéssel reagált, hogy vajon kérdést is fel tudunk-e tenni a Facebook-élőn keresztül.

Erre a miniszter – mielőtt bement volna az épületbe – még cinikusan megjegyezte, hogy ez csupán „képességfüggő”.

A kormányinfón készült lenti fotókon jól látszik, hogy hely éppenséggel volt/volna további újságírók számára.

A jelenetet lenti felvételünkön tekinthetik meg.