Karácsony Gergely a műsorunkban árulta el a Budapesti Lakógyűlés eredményeit

Karácsony Gergely Gulyás Balázs műsorvezető társaságában a Gulyáságyú podcast felvételén.
Olvasási idő: 2 perc.

Lapunk kétheti beszélgetős műsorában, a Gulyáságyú podcastban árulta el a főpolgármester először, mekkora részvétellel zajlott és milyen válaszok születtek az első Budapesti Lakógyűlés nevű fővárosi közvéleménykutatás-konzultáció alkalmával.

Ezen a szavazásba bevont budapestiek 9%-a, 136.435 fő szavazott.

Lánchíd

A Lánchíd esetében a véleményt nyilvánító budapestiek 79%-a fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet, azaz az autómentes közlekedést a hídon.

Karácsony Gergely a Gulyáságyú podcastban elmondta, hogy a Budapesti Lakógyűlésen résztvevő fővárosiak 93%-a szerint a kormány – vállalásának megfelelően – járuljon hozzá a Lánchíd felújításához, azaz szerintük a fővárosnak meg kell kapnia azt a 6 milliárd forintot, amivel a kormány a Lánchíd kapcsán tartozik.

Kormányzati elvonások

A főpolgármester elmondása szerint a válaszadók 91%-a nyilatkozott úgy, hogy igazságtalannak érzi a jelenlegi városvezetés alatti, tízszeresére emelt kormányzati elvonás.

Közösségi közlekedés

A felmérésben 88% mondta azt, hogy a főváros inkább függessze fel a kormányzati elvonások befizetését, de ne csökkentse a járatok számát Budapest közösségi közlekedésében.

Mi kerül még szóba a podcastban?

Gulyás Balázs műsorvezető ezt firtató kérdéseire Karácsony Gergely azt is elárulta, hogy miben különbözik a Budapesti Lakógyűlés az Orbán-kormány nemzeti konzultációitól. Az is kiderült, lesz-e még az önkormányzati választásokig hátralévő egy év újabb Budapesti Lakógyűlés.

Sok minden más mellett természetesen kérdeztük a főpolgármestert jövő évi esélyeiről, és hogy mely párt támogatására számíthat, és még arról is, hogy vannak-e, maradtak-e miniszterelnöki ambíciói.

További részletek a pénteken 18:00-kor adásba kerülő Gulyáságyú podcastban.

Iratkozzék fel YouTube-csatornánkra, hogy ne maradjon le róla! A Gulyáságyú podcast a Spotify-on, az Apple Podcasts-on és a TuneIn-en is elérhető.

Előzetes az adásból a lenti videóban.