Nem cáfolja Gulyás Gergely a 10 ezer filippínó vendégmunkásról szóló hírt (videó)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2015-ös „Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját” feliratú kormányplakát előtt.
Olvasási idő: 2 perc.

Alig egy hete közölt az egyik Fülöp-szigeteki televízió-csatorna egy riportot a magyar munkalehetőségekről. A 444 egyik olvasója által észrevett tudósítás szerint Magyarországon az év végéig tízezer filippínó vendégmunkásra volna szükség.

Erről kérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert a csütörtöki kormányinfó előtt, ahová ezúttal sem engedték be munkatársunkat. Cikkünk végén láthatja a felvételt a Gulyás Gergely miniszterrel készült miniinterjút.

A kormányzati sajtótájékoztatónak helyet adó Miniszterelnöki Kabinetiroda épületébe Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában érkező Miniszterelnökséget vezető minisztert először arról kérdeztük, hogy

A Miniszterelnökséget vezető minisztertől először arról kérdeztük, hogy az Orbán-kormány továbbra is tartja-e azt a 2015-ös menekültválság alatt óriásplakátokon is hirdetett mondatot, miszerint

„Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját”.

Mivel Gulyás Gergely erre igennel felelt, szembesítettük a Fülöp-szigeteki televízió-csatorna híradásával, miszerint Magyarország az év végéig 10.000 filippínó vendégmunkást szeretne behozni az országba. Megkérdeztük tőle, hogy ez a két dolog nem mond-e ellent egymásnak.

Gulyás miniszter szerint van egy világos szabály, amit a kormány követ: annyi vendégmunkás jöhet az országba, ahány betöltetlen álláshely van, és szerintük jelenleg ez a helyzet áll fenn.

Lapunk ezúttal is szabályosan, határidőben, munkatársunk minden személyes adatát megadva regisztrált a kormányzati sajtótájákoztatókat szervező Kormányzati Tájékoztatási Központnál, ám a Gulyáságyú Médiát ezúttal sem engedték be a kormányinfóra.

Ez már a negyedik eset, hogy szabályos regisztráció ellenére kitiltják lapunkat a kormányzati sajtóértekezletről. Nem teszünk le róla, hogy olvasóinkat képviselve kérdezhessünk a kormány képviselőitől, ezért minden egyes esetben elmegyünk és az utcán igyekszünk megszólítani őket.

A jelenetet lenti felvételünkön tekinthetik meg.

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: