Melegként coming outolt Hodász András

Hodász András (j.) volt katolikus pap a „Szabadság Körei” 2023. június 15-i rendezvényén.
Olvasási idő: 2 perc.

A papságot idén februárban saját kérésére elhagyó katolikus pap, a fiatalok körében közösségi médiás tartalmaival nagy népszerűséget szerző Hodász András egy nappal a Pride-felvonulás előtt az Instagramon közzétett bejegyzésében közölte nyilvánosan, hogy a férfiakhoz vonzódik.

Ezzel megszűnik annak halvány lehetősége is, hogy visszatérjen a papság kötelékébe, hiszen pár éve már az a szabály érvényesül a papi szemináriumi felvételnél és magában a papság körében is, hogy nyíltan meleg személyek nem lehetnek lelkipásztorok.

Ezzel nyilván Hodász András is tisztában van, hiszen a kérdéses, péntek késő esti bejegyzésében azt írja, hogy szeretett pap lenni, és tudja, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágja az utat visszafelé.

Hodász a posztjában azt is írja, hogy kapott egy üzenetet, hogy vajon meleg-e.

„Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen. Hosszú út vezetett odáig, hogy ezt itt leírjam, és nagy szerepe van benne annak, hogy egyértelművé vált számomra, hogy papként nincs helyem az egyházban.”

A volt pap hozzátette, hogy az életének, küldetésének nincs vége, bízik benne, hogy „talán” még hasznos tagja lehet „a társadalomnak és Krisztus közösségének”.

„Talán igaz rám, hogy Isten engem választott, a »semminek látszót«, a megvetettet, akiről azt hiszik, hogy Istennek semmi köze hozzá, hogy a szeretet civilizációját építsem”

– írja Hodász András, aki hozzátette, hogy nem arra született, hogy megváltoztassa a Biblia tanítását. Itt minden bizonnyal arra utal, hogy a katolikus katekézis szerint a melegek arra vannak elhívva, hogy „testi tisztaságban” éljenek.

Hodász 2019-ben az M5 műsorán több alkalommal is a homoszexualitás gyógyításáról értekezett, amivel jelentős társadalmi visszhangot váltott ki. 

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: