A Momentum azért támadja Gyurcsányt és Dobrevet, mert nem voltak ott a Pride-on

A Momentum politikusai a 28. Budapest Pride Felvonuláson 2023. július 15-én.
Olvasási idő: 3 perc.

Kele János, a Momentum elnökségi tagja vasárnapi közösségi médiás bejegyzésében tette szóvá, hogy a Demokratikus Koalíció két fő „arca” sem vett részt a szombati Pride-felvonuláson.

Tartalom

„Azon gondolkodom, vajon mit üzen a Demokratikus Koalíció azzal, hogy a tegnapi Pride-on se az elnökük, se az »árnyék-miniszterelnökük« nem vett részt”

– kezdi írását Kele János, aki az utóbbi időben többször is bírálta a DK-t és politikusait, úgy tűnik, rá osztották e szerepet a lila logós párt elnökségében.

Donáth Anna és Gelencsér Ferenc ott volt

Kele felidézi, hogy a Momentum részéről Donáth Anna, Gelencsér Ferenc és a párt számos ismert arca (a Momentum Facebook-oldala szerint rajtuk kívül Kerpel-Fronius Gábor, Orosz Anna, Cseh Katalin, Berg Dániel és Bedő Dávid) kint volt a Pride-felvonuláson, „hogy kiálljon a tolerancia és a sokszínű Magyarország mellett, hogy támogatásáról biztosítsa azokat a csoportokat, akiket a NER ki akar zárni ebből a hazából”.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője 2023. július 15-én a 28. Budapest Pride Felvonuláson. Forrás: Kele János, Facebook.
Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője 2023. július 15-én a 28. Budapest Pride Felvonuláson. Forrás: Kele János, Facebook.

Elgondolkodtató

Kele János szerint „elgondolkodtató”, hogy miközben a DK az ellenzék legerősebb pártjának „tartja magát”, a Momentummal ellentétben nemhogy saját kamiont nem indított a Pride-on, de csupán egyetlen zászlóval – meglehetősen visszafogottan – képviseltették magukat az eseményen.

„Mindezt úgy, hogy a hatalom, amellyel elméletileg kérlelhetetlenül szembenállnak, éppen a Pride hónapjára időzítette az LMBTQ közösségek elleni nemtelen és aljas támadásaik legújabb hullámát”.

A DK nem olyan párt

A Momentum elnökségi tagja szerint ez apróságnak tűnhet, ám úgy véli a DK nem olyan párt, amely „véletlenül csinál dolgokat”.

Kele azt írja, Gyurcsány pártja jelen esetben éppen látványosan és egyértelműen távolságot tart egy fontos társadalmi ügytől.

A lilák elnökségi tagja egy kérdéssel zárja posztját:

„Tényleg érdekel, mert a jövőnk szempontjából is fontos: vajon az értékrendjükbe nem fér bele az LMBTQ-közösség melletti nyílt, határozott kiállás, vagy attól félnek, hogy a szavazóik nem tolerálnák ezt nekik?”

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: