Lukács Miki: Le kellene váltani az Orbán-kormányt ahhoz, hogy több joga legyen a melegeknek (videó)

Lukács Miki, Csonka András, Steiner Kristóf és Simon Kornél.
Olvasási idő: 2 perc.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman „Családi Pride Pikniket” tartott a nagyköveti rezidenciáján vasárnap. Ezen az eseményen kérdeztünk hírességeket – Csonka Andrást, Simon Kornélt és Lukács Mikit a melegjogok kiszélesítéséről. Steiner Kristóf még a frissen comingoutolt volt katolikus papnak, Hodász Andrásnak is üzent.

„Egyfajta politikai igényt szolgál ki az Orbán-kormány, amikor korlátozza bizonyos kisebbségek jogait”

– nem gondoltuk volna, hogy éppen a celebvilágban érvényesülő Lukács Mikitől kapunk ilyen egyértelmű politikai állásfoglalást ezen a könnyed rendezvényen.

Arról érdeklődtünk az amerikai nagykövet Családi Pride Piknikjén megjelent ismert emberektől, hogy mi volna az a következő lépés, amelyet mielőbb meg kellene lépni Magyarországon.

Simon Kornél színművész kissé vitatkozva Lukács Mikivel úgy véli, hogy a sokadik kétharmad után az Orbán-kormánynak már igazán meglett volna a lehetősége, hogy a xenofób és homofób hozzáállást rendbe tegye.

Csonka András szerint az elfogadás nem csak a melegekről szól, ő teljesítmény alapján ítél meg mindenkit.

Steiner Kristóf úgy vélekedett kameránk előtt, hogy az LMBTQ-közösségnek fel kell ismernie az erejét. Az újságíró, műsorvezető még a frissen comingoutolt volt katolikus papnak, Hodász Andrásnak is üzent.

Tekintse meg a pikniken forgatott videónkat: