Meghívta a fideszeseket a Pride-ra az amerikai nagykövet, David Pressman (videó)

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Gulyáságyú Médiának nyilatkozik.
Olvasási idő: 2 perc.

Az Egyesült Államok nagykövetségi rezidenciáján megrendezett „Családi Pride Piknik” eseményén csíptük el David Pressmant, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét egy videós miniinterjú erejéig.

Nagyszabású piknikkel ünnepelte hivatalos rezidenciáján július 16-án, vasárnap David Pressman és családja a Budapest Pride hónap zárását. Az eseményre az LMBTQI+ közösség tagjait, azok családtagjait, barátait és szövetségeseit várja.

Tartalom

Egyre ellenségesebb retorika és politika az LMBTQI+ magyarokkal szemben

A nagykövetség előzetesen kiküldött sajtóanyaga szerint a piknik alkalmat ad arra, hogy elismerjék és megünnepeljék e közösség munkáját, amelyet az LMBTQI+ magyarok méltóságának és egyenlőségének előmozdítása érdekében végeznek. Várakozásaink szerint ez a piknik lesz a legnagyobb ilyen jellegű esemény, amelyet valaha is összehívtak Magyarországon,

„az LMBTQI+ magyarokkal szembeni egyre ellenségesebb retorika és politika hátterében”.

Hova tűntek a fideszesek?

A nagykövet lapunk által videóriportban megosztott beszédét követően nyílt lehetőség a sajtónak David Pressmant kérdezni, egy-egy kérdésre jutott idő médiumonként.

Lapunk munkatársa azt kérdezte az Egyesült Államok magyarországi nagykövetétől, hogy meghívtak-e a fideszes és KDNP-s politikusokat a Családi Pride Piknikre.

David Pressman válaszát a lenti videónkban láthatja.