100.000 Ft-ba kerülhetett Novák Katalin egyedi, monogramos úszódressze

Révfülöp, 2023. július 23. Novák Katalin köztársasági elnök az 5,2 kilométeres táv teljesítésére készül a 41. Lidl Balaton-átúszáson Révfülöpön 2023. július 23-án. MTI/Katona Tibor
Olvasási idő: 2 perc.

A vasárnapra halasztott Balaton-átúszáson több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt a szombatról vasárnapra halasztott 41. Balaton-átúszáson. Az állami hírügynökség sietett kiemelni, hogy az átúszók között ott van Novák Katalin is. A köztársasági elnök férjével együtt, első alkalommal úszta át a Balatont a csaknem 200 vitorlásból és kishajóból kialakított úszófolyosóban.

Mind az MTI, mind a Novák Katalin által megosztott fotókon jól látszik és mint azt először a Magyar Hang megírta, hogy az államfő egy saját nevének kezdőbetűivel („NK”), valamint Magyarország címerével ellátott, egyedileg gyártott úszóruhát viselt. A ruhadarab tulajdonképpen nem is fürdőruha, hanem leginkább egy triatlonos versenymezre hasonlít.

Mint a Gulyáságyú Média a gyártóhoz közeli forrásból megtudta, a köztársasági elnök (és férje) az 575 nevű magyar profi sportolói ruházati márka egyedileg készíttetett modelljét viselte az 5,2 kilométeres távon.

A Novák Katalin által viselt sportruhát ennek megfelelően hiába is keresnénk, nem lehet megvásárolni a sportmárka üzleteiben, ugyanis mint megtudtuk, azt egyedileg, saját grafikával terveztette és gyártatta magának a köztársasági elnök, a sportruházati cég másnak nem adhat el a köztársasági elnöki mintával ellátott ruhát.

Ilyen szolgáltatást bárki kérhet az 575 márkánál, ám a zsebébe kell nyúlnia. Az egyedi minta tervezése körülbelül 40-50 ezer forint, és maga a ruha legyártatása egy példányban is hasonló összeg. Így amennyiben Novák Katalin fizetett az úszódresszért, úgy körülbelül 100.000 Ft-ot kellett leszurkolnia érte.

Rongyrázás, asszonyizálás

Novák Katalin bő egy éves államfői ténykedése alatt nem először kerül a hírekbe fennhéjázó attitűdje miatt.

Májusban 66,4 millió forintért vásároltak a Köztársasági Elnöki Hivatal számára egy Steinway & Sons hangversenyzongorát. Míg korábban, márciusban az derült ki, hogy Novák Katalin férje, Veres István mindössze öt hét képzés után egyből alezredes lett a honvédségnél.

Szintén áprilisi hír, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatalt hivatalosan is Sándor-palotára nevezték át. A Sándor-palota elnevezés eddig is elterjedt volt, de főként magára az épületre vonatkozott, nem a hivatalra.

Tavaly 200 millióból újult meg Novák Katalin autóparkja.

Kerestük a Sándor-palotát, hogy megtudjuk, ki fizette az államfő és férje egyedi ruhadarabjait. Amint válaszolnak, frissítjük írásunkat.

Frissítés 18:00:

Az M1 felvételén látszik, hogy melegítőből is beszerzett Novák köztársasági elnök egy, a monogramjával ellátottat.

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: