Máris becsomagolták a szovjet hősi emlékművet, melyet hétfőn avattak fel az oroszok Fejér megyében

A becsomagolt csákberényi orosz emlékmű.
Olvasási idő: 2 perc.

A belarusz független hírmédia, a Nexta TV nyomán végigfutott a magyar sajtón is a hír, hogy hétfőn a Fejér megyei Csákberényben egy tíz éve elbontott katonai emlékművet újított és avatott fel az Oroszország budapesti nagykövetsége. Egy magyar társaságnak csupán hat nap kellett hozzá, hogy megtekinthetetlenné tegye a szovjet hősi emlékművet: szombaton fekete nejlonba csomagolták azt.

Ezen felül egy ’56-os magyar lyukas zászlót, egy ukrán és egy európai uniós lobogót is elhelyeztek a becsomagolt obeliszken.

Az akcióról videót is forgató csoport, melyet – lapunk úgy értesült – Keresztény Zoltán civil aktivista vezet, azt mondja a felvételen, eredetileg le akarták rombolni a szovjet emlékművet, ám annak ellenére, hogy a „harag vitte őket a szoborhoz” a vandalizmus és a rombolás nem fér bele nekik, ezért döntöttek amellett, hogy inkább csak fekete lepelbe csomagolják azt.

A becsomagolt csákberényi szovjet emlékmű. Fotó: Gulyáságyú Média.

A csoport szerint Oroszországtól semmi jót nem kapott hazánk „az elmúlt száz évben”.

Ilyen volt – ilyen lett a csákberényi szovjet hősi emlékmű. A lenti képen az akciót szervező csoport egyik vezetője, Keresztény Zoltán látható. Fotó: Nexta TV – Twitter, Keresztény Zoltán – Facebook.

„Éljen a szabad Ukrajna, éljenek a kárpátaljai magyar testvéreink és éljen az Európai Unió”

– zárták a civilek a videójukat, melyet a lenti linken tekinthetnek meg olvasóink.

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon: