13 km/órával ment a Mészáros Lőrinc cége által frissen felújított szakaszon a vonat (videó)

A MÁV és különféle lassú állatok.
Olvasási idő: 5 perc.

Támogatóink hozzájárulása nélkül ez a cikkünk sem készülhetett volna el. Ne csak olvassa, támogassa is lapunkat: kattintson ide, vagy erre a linkre.

13 (tizenhárom) kilométerrel száguld az S12-es vonat óránként Bicske és Herceghalom között 2024. január 12-én. Fotó: a Gulyáságyú Média egyik olvasójától.
13 (tizenhárom) kilométerrel száguld az S12-es vonat óránként Bicske és Herceghalom között 2024. január 12-én. Fotó: a Gulyáságyú Média egyik olvasójától.

– írta a lapunknak a MÁV, mely hozzátette, hogy ismeretes, hogy a Herceghalom és Bicske közötti 300 méteres szakaszon (valójában Bicske és Herceghalom között nem 300, hanem 10.000 méter, azaz 10 kilométer a vasúti távolság – a szerk.) a jelentős mértékű újjáépítés miatt csak a tavaszi vágányszabályozás után lehet sebességet emelni mindkét vágányon.

Az állami vasúttársaság tájékoztatása szerint ezen a rövid szakaszon a vonatok 40 km/órás sebességgel közlekednek, ami szerintük a menetidőben ez csak minimálisan érzékelhető.

Késő vonatok 2024. január 12-én. Fotó: jegy.mav.hu, képernyőmentés.

Tavasszal egy-egy vágányon szünetelni fog a közlekedés

Videónk az esetről

Magyarországon nem mindenki engedheti meg magának, hogy fizessen a hírekért, pedig roppant fontos, hogy minél többen tájékozódjanak független forrásból. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Gulyáságyú Média cikkei, videói, podcastjai mindenki számára ingyenesen érhetőek el.
Amennyiben Ön viszont megteheti, támogassa küldetésünket akár csak havonta egy kiló kenyér árával, hogy cikkeinkkel olyanokat is elérjünk, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek a hírekért.